Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni – Nopți cu temperaturi de îngheț!

Primăvara încearcă să-și facă loc în România, deși nopțile vor înregistra încă temperaturi de îngheț sau în jurul pragului de îngheț în cea mai mare parte a țării, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 27 februarie – 12 martie.

Astfel, în Banat, ultimele două zile ale lunii februarie vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperature maxime în medie cuprinse între 3°C și 5°C. Ulterior, în restul intervalului deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, medii între 6°C și 10°C, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate în jurul pragului de îngheț, astfel media minimelor se va situa între -2°C și 2°C. Potrivit meteorologilor, în data de 27 februarie vor fi precipitații posibil moderate cantitativ, dar local și temporar acestea pot apărea în mare parte și din restul intervalului de referință.

Și în Crişana vremea va fi rece în ultimele două zile ale lunii februarie, când meteorologii estimează că se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în medie între 2°C și 4°C. Ulterior, în restul intervalului, deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa în jurul celor normale, medii între 6°C și 9°C, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de îngheț, astfel media minimelor se va situa în general între -3°C și 0°C. Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu character temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 8 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa în medie între -5°C și 0°C, local mai coborâte în anumite nopți. Conform prognozei meteo a ANM, vor fi precipitații moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar și cu caracter temporar pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Meteorologii estimează că, în Maramureş, regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4°C și 7°C, exceptând ziua de 27 februarie când va fi rece, o medie în jurul a 2°C, iar minimele se vor situa în medie între -5°C și 0°C, local mai coborâte în nopțile din perioada 1-3 martie. Vor fi precipitații, însemnate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și după data de 4 martie până la finalul intervalului de referință.

În Moldova, până în jurul datei de 2 martie vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 2-4°C. Ulterior, potrivit meteorologilor, valorile termice diurne vor mai crește și vor fi apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5°C și 9°C. Temperaturile minime în marea lor majoritate vor fi sub pragul de îngheț și se vor situa în medie între -4°C și 0°C, local mai coborâte în anumite nopți. Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Prognoza meteo pentru Dobrogea arată că, în data de 27 februarie, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 14°C, apoi, până spre 3 martie, regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5-7°C. În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8°C și 10°C. Temperaturile nocturne vor fi în general pozitive, cu medii ale minimelor de 1°C și 4°C, posibil mai scăzute în nopțile din perioada 2-4 martie. Local și temporar vor fi precipitații slabe, mai ales în intervalele 27 februarie – 2 martie și 6-12 martie.

În Muntenia, vremea va fi caldă în data de 27 februarie, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 12°C, apoi, până spre 3 martie, regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5-6°C. În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8°C și 10°C. Temperaturile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie ale minimelor cuprinsă între -1°C și 1°C, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2°C. Local și temporar vor fi precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului de referință, se mai arată în prognoza meteo a ANM.

În Oltenia, meteorologii apreciază că, până în jurul datei de 3 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, cu maxime medii între 4°C și 7°C, apoi vremea se va mai încălzi, astfel că media temperaturilor diurne se va situa în general între 8°C și 10°C. Valorile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie a minimelor cuprinsă între -1°C și 1°C, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2-3°C. Local și temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ în cea mai mare parte a intervalului de referință.

La munte, vremea va fi rece pe tot parcursul perioadei, astfel media temperaturilor maxime va oscila între -4°C și 2°C, iar minimele vor fi negative, în medie între -8°C și -4°C, posibil mai scăzute în unele nopții și sub -10°C. Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie). În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe și izolate, se mai arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole