Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Ce surprize ne aduce luna mai

Luna mai nu pornește cum ne-am fi dorit, potrivit estimărilor meteorologice pentru următoarele patru săptămâni publicate vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în săptămâna 1-8 mai, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Potrivit meteorologilor, și cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna 8-15 mai, meteorologii estimează, însă, că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Și regimul pluviometric va fi unul excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 15-22 mai, temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Potrivit estimărilor făcute de meteorologi, de aceasta dată cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 22-29 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole