28 octombrie 2021 - 08:11

Profit de 6 milioane de euro din vânzările de alimente produse din semințe de cânepă

canepaProducătorul de alimente din semințe de cânepă Canah International, deținut de omul de afaceri Dan Lăzărescu, mizează în acest an pe afaceri de 6 milioane euro, în urcare cu 11% față de 2015, pe baza creșterii cererii pe piața românească și a vânzărilor online. Aproape 90% din afacere se bazează pe exporturi, potrivit profit.ro.

Dan Lăzărescu, proprietarul fabricii situate în Salonta, județul Bihor, a declarat că a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 5,4 milioane de euro și o rată a profitului de 22%, adică de aproape 1,2 milioane de euro. Pentru anul în curs, țintele sunt ambițioase, omul de afaceri prognozând afaceri de 6 milioane de euro și o rată a profitului de 24%, respectiv 1,4 milioane de euro.

La Salonta producția este integrată, adică sub același acoperiș se obțin toate produsele alimentare din semințe de cânepă (ecologice și convenționale) pornind de la ulei de cânepă, făină, semințe decorticate la fibre sau batoane. De altfel, în momentul în care a pornit acest business, Dan Lăzărescu a mizat pe utilizările multiple ale cânepii (de la nutriție și medicină alternativă la industria auto și textile), însă a decis să se concentreze pe producția alimentară. (Sursa: paginadeagricultura.ro)