Produsele tradiţionale, promovate într-un târg de bucate desfăşurat la Sibiu

30

 

bulztarg

În 21 septembrie 2013 secretarul de stat Achim Irimescu a participat la ”Târgul de bucate tradiționale”, care s-a desfășurat la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, din județul Sibiu.

Organizatorii acestui târg – Complexul Național Muzeal ASTRA, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Mărginimea Sibiului, Asociația de prietenie ”Ille et Vilaine – Sibiu”, Consiliul Județean Sibiu și Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu – aniversează un an de la deschiderea ”Târgului de țară” și trei ani de la deschiderea ”Târgului de produse tradiționale și ecologice”. Aceste târguri vizează promovarea imaginii produselor tradiționale și ecologice românești.

La eveniment au participat producători din județele Alba, Arad, Brașov, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu, care au expus produse tradiționale precum brânza de burduf Loman, sloi de oaie, pastrama, balmoş, preparate din carne de porc ( Mangaliţa ), dulceață de prune, prăjituri și plăcinte Maramureșene, pâine, gulaș, virșli, preparate din ciuperci, pălincă, telemea de Sibiu, urdă, unt, miere etc.

În cadrul târgului au fost organizate ateliere culinare pentru a permite vizitatorilor să se familiarizeze cu modul de preparare a delicateselor tradiționale, iar cei prezenți au avut ocazia să cumpere pastramă, must, balmoș, scoverzi, ied la ceaun, „lichie”, cocoloș cu brânză și multe alte bucate tradiţionale. Vizitatorii s-au bucurat de un program folcloric deosebit susținut de artiști din județele Alba, Hunedoara, Maramureș și Sibiu.

Citește și

Cmentariile sunt închise