Produsele agricole vegetale transportate de la tarla la silozurile proprii sau ale terților nu vor mai avea nevoie de tichet de cântar, în limita a 70 km

23

depozitUn nou proiect de lege avizat favorabil de Comisia de Agricultură din Camera Deputaților prevede că produse agricole vegetale obținute după recoltare, provenite din exploatațiile agricole, se transportă de la punctele de recoltare la spațiile de depozitare proprii ale exploatațiilor agricole în cauză cu avizul de însoțire a mărfii, fără ca vehiculele folosite în acest scop să dețină tichet de cântar.

Deputații din Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților au votat în plen asupra a 10 amendamente făcute de subcomisia de resort a camerei decizionale din Parlament. Noua formă a actului normativ este aceea de Lege privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice.

Pe lângă modificarea adusă proiectului de lege care reglementează transportul de la tarla la propriul depozit al producătorului, fără tichet de cântar, alin. 2 al Art. 3 vine și el cu schimbări. Practic, produsele agricole vegetale obținute după recoltare de pe teritoriul exploatațiilor agricole se transportă direct de la punctele de recoltare la bazele de recepție/depozitare ale unităților de procesare, fără tichet de cântar, cu condiția însoțirii vehiculului cu o copie a contractului încheiat între producătorul agricol și procesatorul în cauză și cu avizul de însoțire a mărfii. (Integral pe recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise