27 iulie 2021 - 15:41

Produse româneşti, premiate la Bruxelles. Uleiul de nucă Luna Solai-premiu special

premiu_lunaUleiul de nucă presat la rece “Luna Solai” al producătorului Taf Presoil SRL din județul Cluj a fost medaliat de Institutul Internațional de Gust și Calitate de la Bruxelles (ITQI) cu distincția ‘Superior Taste Award’, alături de alte 10 produse alimentare românești, dintr-un total de peste 1.300 de produse participante în competiție.

La ediția din 2016, România a fost reprezentată de 11 produse, toate premiate cu 2 sau 3 stele de Aur din maximum 3, respectiv Luna Solai cu uleiul de nucă obținut prin presare la rece cu 2 stele, Puiul Fericit de la Agricola cu 2 stele, AUR’A de la Natural Gold Water cu 3 stele, Bergenbier ALE cu 2 stele, Pâinea lui Manole cu 2 stele, Wembley Dry Gin cu 3 stele, pateul de păstrav afumat Trutta Dux cu 2 stele, Salamul de Sibiu Agricola cu 2 stele, Elixir — ulei de rapiță presat la rece și ulei de soia de prima presă de la Dachim cu 2 stele fiecare.

În acest an au participat la această competiție peste 1.360 de produse de pe toate continentele.

Premiul — Superior Taste Award — este o recunoaștere internațională unică care se bazează pe testarea în orb (fără a se cunoaște identitatea produsului — denumire, producător, etichetă etc), efectuată de către bucătari și somelieri, experți în gust și calitate, cu stele Michelin și leaderi de opinie din 15 state.

“Recunoasterea este cu atat mai importanta/emotionanta pentru noi cu cat Luna Solai a luat nastere si continua sa se dezvolte intr-un cadru de familie in care pasiunea, respectul fata de produs si consumatorul sau sunt cele mai importante. Calitatea produselor noastre este în întregime meritul părinților mei. Experiența lor, munca lor, dedicarea lor se regăsește în fiecare sticlă de ulei presat la rece pe care noi o producem”, a declarat Felicia Tulai, reprezentanta Luna Solai, după primirea premiului.