„Să mâncăm românește” începe ușor-ușor să nu mai fie doar un slogan, iar factorii politici fac, în sfârșit, primii pași pentru a readuce la dispoziția românilor produse alimentare Made in Romania.
Pe lângă pariul cu zootehnia sau dezvoltarea industriei de procesare prin programul INVESTALIM, dezvoltarea sectorului legumicol prin realizarea unor centre de colectare și depozitare de legume-fructe este unul din punctele cheie pentru obiectivul care vizează cât mai multe produse alimentare Made in Romania pe rafturile supermarketurilor din țara noastră.
Pentru aceasta, Ministerul Agriculturii are în vedere construirea, prin Casa de Comerț Unirea, a 15 centre de colectare legume și fructe, iar bazinul legumicol Dăbuleni, județul Dolj, se află în prima linie, alături de cele din județele Buzău și Olt, după cum a anunțat ministrul Florin Barbu în acest weekend.
„Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile și de primarii comunelor din bazinul legumicol Dăbuleni, am stabilit terenul unde va fi amplasat centrul de legume și fructe din județul Dolj. Le-am prezentat proiectul acestui centru care va avea 3000 mp, 4 benzi de sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor din bazinul legumicol Dăbuleni, unul dintre cele mai importante din România! Așa cum am promis, construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea, va începe în acest an. Am predat deja primele trei amplasamente în județele Buzău, Olt și Dolj. Construirea centrelor de colectare legume și fructe este un proiect la care țin foarte mult pentru că este un angajament pe care l-am luat în fața legumicultorilor din România. Împreună vom proteja si vom dezvolta sectorul legumicol și vom asigura românilor hrană sănătoasă și gustoasă, din solariile unor români harnici și patrioți!”, a scris ministrul Florin Barbu pe pagina sa de Facebook, după vizita făcută sâmbătă la Dăbuleni.