Produs de Cluj în capitala Germaniei

produse traditionaleAsociația ‘Produs de Cluj’, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, va participa în perioada 20-29 ianuarie 2017 la cea de-a 82-a ediție a Expoziției Internaționale ‘Săptămâna Verde’ (Die Internationale Grune Woche sau I.G.W.) de la Berlin, Clujul fiind, astfel, reprezentat pentru a treia a oară consecutiv la una dintre cele mai prestigioase expoziții internaționale dedicate alimentației, agriculturii și horticulturii.

La ediția din acest an a I.G.W., Asociația ‘Produs de Cluj’ va fi prezentă cu cinci producători și meșteșugari locali, unii dintre cei mai reprezentativi întreprinzători din județ. Vizitatorilor expoziției le vor fi prezentate mierea de albine și produsele apicole provenite din stupinele locale, precum și articole pe bază de lavandă realizate de cultivatorii primei plantații din județ. Lor li se vor alătura doi artizani populari care vor pune la dispoziția cunoscătorilor costume populare din zona Transilvaniei și obiecte decorative și uzuale sculptate în lemn.

Prezența clujeană, cu acest tip de exponate, are la bază experiența edițiilor anterioare, ocazii cu care Asociația Produs de Cluj a reușit să convingă publicul berlinez de calitatea și valoarea acestora. De altfel, standul clujean s-a bucurat, la fiecare ediție, de vizita, aprecierea și sprijinul misiunii diplomatice a României la Berlin, precum și a Ministerului Agriculturii.

Expoziția Internațională ‘Săptămâna Verde’ a fost organizată pentru prima dată în anul 1926 și este locul de desfășurare al Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură, eveniment la care participă 60 de ministere de profil. Cu o medie de peste 400 de mii de vizitatori pe ediție, I.G.W. este considerată a fi un barometru al tendințelor în domeniu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole