Producție de grâu de peste 9.700 kg/hectar! Pe ce soi mizează Dimitrie Muscă

Dimitrie Muscă impresionează în fiecare an prin producțiile pe care le obține în sectorul vegetal, iar grâul din ferma sa promite multe și anul acesta. Fermierul arădean a mizat pe unul din soiurile care i-au adus performanțe deosebite în anii precedenți și se așteaptă ca producțiile să depășească 9 tone/hectar și în 2024.

”Am folosit soiul de grâu Anapurna, îl folosesc de câțiva ani de zile. În urmă cu doi ani am avut o parcelă de 112 hectare în care am obținut 9.743 de kg/hectar, adică n-a fost un lot experimental de 2-3 hectare, ci o cultură pe o parcelă normală. 

Când l-am dat, toți mi-au spus că face multă producție, dar calitatea de panificație nu este atât de bună. Așa cum v-am spus, am făcut 14,2 proteină, 28-34 gluten. Masa hectolitrică, unde n-a fost culcat, a fost 82, unde a fost culcat a scăzut la 76-77”, a precizat Dimitrie Muscă, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Portret de fermier”.

Ce tehnologii aplică Dimitrie Muscă în culturile sale și cum se pregătește pentru campania de însămânțare a culturilor de primăvară, aflați în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Portret de fermier”, realizată de Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. În fiecare an face reclama la câte un soi… cam mincinos omul aceste …ar trebui denunțat situl TV pentru inducere în eroare .

    • Daca nu am lasa fermierii sa spuna ce gandesc, am fi acuzati de cenzura, daca ii lasam, vreti sa fie pedepsit site-ul sau televiziunea. Nu facem anchete sa verificam vorbele. Fiecare isi asuma ce spune, fiecare cu dreptatea lui. Asta e dreptul la opinie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole