Producţia totală de lapte de vacă a scăzut, în 2012, cu 4,4%

12

laptemilk

Producţia totală de lapte de vacă, în anul 2012, a fost de 41,8 milioane de hectolitri, în scădere cu 4,4%, comparativ cu anul anterior, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, producţia totală de lapte de vacă ajunsese la 41,823 milioane de hectolitri (inclusiv consumul viţeilor), cu 1,905 milioane de hectolitri mai mică, respectiv cu 4,4%.

Scăderi au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia (cu 11,2%), Vest (cu 8,3%), Nord-Vest (cu 7,1%), Sud-Vest Oltenia (cu 4,1%), Sud-Est (cu 2,5%) şi Nord-Est (cu 1,7%).

Pe de altă parte, creşteri ale producţiei totale de lapte de vacă s-au consemnat în regiunile: Centru (1,8%) şi Bucureşti – Ilfov (1,9%).

În ceea ce priveşte efectivele de bovine la 100 de hectare teren, România se afla printre primele zece ţări ale Uniunii Europene /UE/, după Franţa, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda, Italia, Spania, Polonia, Olanda şi Belgia.

De asemenea, în privinţa densităţii efectivelor de animale la fiecare sută de hectare de teren, România s-a clasat, la finele anului 2012, printre ultimele state ale UE, fiind urmată de Ungaria şi Bulgaria. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise