Producţia de grâu la nivel mondial ar putea atinge un nou record în anul agricol 2013-2014

12

Producţia de grâu la nivel mondial ar putea atinge un nou record în anul agricol 2013-2014, contribuind la refacerea stocurilor şi punând presiune pe preţuri, estimează Departamentului Agriculturii din Statele Unite ale Americii (SUA).

“În cazul în care nu va fi o recoltă record, în mod cert vom înregistra o revenire la nivelurile din ultimii ani”, a declarat economistul-şef al Departamentului Agriculturii, Joseph Glauber, citat de MarketWatch.

Presiuni pe piaţă
La această dată, cotaţiile pentru grâu au scăzut la minimul ultimelor opt săptămâni pe piaţa din Chicago, ca urmare a ninsorilor abundente din SUA. Zăpada asigură apa extrem de necesară în sol, a spus Glauber, adăugând că situaţia se schimbă de la o săptămână la alta.
Randamentul culturilor de grâu din regiunea Mării Negre, în special Rusia şi Ucraina, ar putea reveni la normal, după ce producţia a scăzut cu circa o treime anul trecut. Preţurile la grâu au crescut pe piaţa internaţională anul trecut, din cauza secetei din ţările cu producţie mare, precum SUA, Rusia şi Australia. sursa: Mediafax.ro

 

Sursa: http://www.agroinfo.ro/economic/piata-agricola/productia-de-grau-la-nivel-mondial-ar-putea-atinge-un-nou-record-in-anul-agricol-2013-2014

Citește și

Cmentariile sunt închise