Producătorul pâinii „Adriana” – furat de şmecheri la târgurile de profil

21

painemaarePentru că nu poate participa de multe ori la târgurile de produse tradiţionale, pâinea sa este revândută de cei care expun şi la un preţ dublu. 

Pâinea „Adriana”, primul produs re-atestat ca fiind tradiţional de către Ministerul Agriculturii este produsă manual în proporţie de 80%. O pâine are două kilograme şi costă 10 lei, spune Dan Andronic, consilier juridic al firmei. Pâinea este vândută în magazinele proprii ale firmei din Braşov, Bucureşti şi Sibiu.

Andronic mai spune că la târgurile de produse tradiţionale de multe ori adevăraţii producători nu reuşesc să pătrundă. În schimb, mărfurile tradiţionale sunt cumpărate de la ei şi apoi revândute de diferiţi comercianţi, la preţuri mult mai mari, în târgurile de profil. „Atestatul şi logoul vor ajuta în primul rând consumatorii să facă diferenţa între produsele tradiţionale şi alte mărfuri. La târgurile de produse tradiţionale, pâinea noastră este vândută de alţi comercianţi cu 16-20 de lei”, a susţinut Andronic. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise