Producătorii de struguri şi/sau vin pot fi promovaţi la nivel internaţional

44

În struguri17 octombrie 2013, conducerea Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV) s-a întâlnit, la sediul instituţiei, cu Otilia Magheru, iniţiatoarea proiectului Tracia Land. Acest proiect repezintă o platformă adresată operatorilor de turism şi titularilor mărcilor de produse tradiţionale înregistrate local din Balcani care doresc să-şi promoveze serviciile la nivel internaţional.

Platforma a fost lansată în data de 28 septembrie la librăria românească Europa Nova din Bruxelles, în cadrul primei ediţii a Festivalului limbilor, culturilor şi spiritualitatilor din Europa centrală, estică şi balcanică, dedicate în acest an limbii române.

Tracia Land se doreşte a fi în acelaşi timp un brand şi un concept de business, dar şi un sistem de management integrat pentru operatorii şi producătorii locali din statele din spaţiul carpato-danubiano-pontic, că România, R. Moldova, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Bosnia, Croaţia, Serbia, Slovenia, Cehia, Slovacia, dar şi Austria şi Germania.

Domeniile pe care nouă platformă urmează să le promoveze acoperă sectorul alimentar, turismul şi serviciile, însă activităţile ar urma să fie acompaniate şi de proiecte dezvoltate pe laturile cultural-artistica şi socială.

Scopul întâlnirii între Otilia Magheru şi conducerea ONVPV a fost acela de a discuta posibilitatea implicării O.N.V.P.V. într-un astfel de proiect, chiar dacă această implicare se poate realiza doar la nivel informativ.

Producătorii de struguri şi/sau vin care doresc să facă parte dintr-un “cluster”se pot baza pe sprijinul O.N.V.P.V. în ceea ce priveşte relaţiile pe care urmează să le desfăşoare în cadrul proiectului iniţiat. (Sursa: antenasatelor.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise