Producătorii de palincă cer reducerea accizei

palincaprodPrezent la Turţ, capitala sătmăreană a producătorilor de palincă, vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că România va începe renegocierea accizelor la această băutură cu autorităţile europene, potrivit recolta.eu.

Reducerea accizelor este principala cerinţă a producătorilor români de „rachie”. Ei solicită reducerea până la 1,65 lei/litru, scutirea de la plata acesteia a pălincii produsă pentru comun propriu în limita a 200 de litri, la o tărie de 50 de grade, desfiinţarea antrepozitelor fiscale şi funcţionarea pălinciilor în regim de prestări servicii.

Vicepremierul a fost însoțit la Turţ de sociologul Vasile Dîncu, senatorul Valer Marian, deputatul Erdei Istvan, prefectul Eugeniu Avram, și a fost întâmpinat de reprezentanții Federației Producătorilor de pălincă, prin președintele Gheorghe Ciocan. De asemenea, au fost prezenți directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leș, directorul DJAOV Ioan Sabou, directorul Direcției Agricole, Ioan Cioltean. (Sursa.recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult