Producătorii de energie verde au făcut în patru luni cât au scos într-un an

36

Producătorii de energie eoliană, solară sau hidro au reuşit ca în primele patru luni ale acestui an să înca­seze din schema de sprijin pusă la dispoziţie de statul român cât le-a intrat în conturi în tot anul trecut, adică aproape 100 de milioane de euro, 80% din această sumă fiind acaparată de proprietarii de parcuri eoliene.
Şi cantităţile de energie regenerabilă produse în primele patru luni ale acestui an sunt comparabile cu cele realizate în tot anul trecut, după cum arată cele mai recente date publicate pe site-ul Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică.

Astfel, în perioada ianuarie-aprilie producătorii de energie eoliană, solară sau cei care au mici hidrocentrale au primit peste 1,8 milioane de certificate verzi, în contextul în care în tot anul trecut au fost emise 1,7 de milioane de astfel de instrumente menite să sprijine producţia de energie regenerabilă în România, relateaz Ziarul Financiar.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult