19 octombrie 2021 - 12:19

Producătorii agricoli verificați în piețe. Ce sancțiuni au primit aceștia

Încă de la începutul lunii februarie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au desfășurat multiple activități de control, în piețele de pe raza municipiului Pitești și au vizat peste 100 de producători agricoli și agenți economici.

Controalele s-au derulat în Piața Smârdan și Piața Trivale și au avut ca scop verificarea privind efectuarea unui comerț civilizat dar și respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea pandemiei de Covid-19.

Cei peste 100 de producători agricoli și agenții economici au fost verificați, cu privire la deținerea și valabilitatea atestatelor de producători, a carnetelor de comercializare, afișarea corectă a prețurilor, precum și respectarea suprafeței de comercializare.

Toate zonele adiacente piețelor au fost verificate în vederea depistării persoanelor ce desfășoară activități de comerț neautorizat.

” Ca urmare a controalelor au fost aplicate un număr de 8 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 145/2014 și H.C.L. nr. 197/, în valoare totală de 1800 lei, pentru efectuarea de comerț ambulant. Acțiunile vor continua și în perioada următoare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu.