20 octombrie 2021 - 21:46

Procurorii au pus sechestru pe 13 imobile în dosarul importurilor de carne

carneProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PCAB) au pus sechestru pe 13 imobile pentru recuperarea prejudiciului de 1,8 milioane de euro estimat în dosarul de evaziune fiscală privind importurile de carne.

Printr-un comunicat de presă Procuratura a anunţat că: „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București supraveghează și coordonează cercetările efectuate într-o cauză penală de către lucrători din cadrul Poliției Sector 1 București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice față de suspecții PALOȘ VLADIMIR, PALOȘ VLADIMIR DANIEL, COCHIRLEA CRISTIANA și IONESCU ALIN, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că suspecții PALOȘ VLADIMIR și PALOȘ VLADIMIR DANIEL — tată și fiu, în calitate de asociați și administratori de drept și de fapt ai SC R.G.G. SRL, în perioada 2010 — 2014, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, au înregistrat, cu sprijinul suspectei COCHIRLEA CRISTIANA — angajată în funcția de contabil la aceeași societate, în evidențele contabile ale firmei, achiziții fictive de bunuri/prestări servicii provenind de la SC S.B.P. SRL, administrată de suspectul IONESCU ALIN, care le-a furnizat suspecților de mai sus facturi fiscale în valoare totală de 10.405.326 lei, fapt ce a avut ca urmare imediată prejudicierea bugetului de stat cu suma de 4.981.609 lei, echivalentul a 1.162.476 de Euro, reprezentând impozit pe profit, TVA de plată și impozit pe dividende.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat că suspectul IONESCU ALIN, în calitate de administrator al SC S.B.P. SRL, în perioada 2009 — 2012, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli fictive reprezentate de achiziții în valoare de 5.815.900 lei, provenind de la un număr de 4 societăți comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, estimate la suma de 2.734.318 lei, echivalentul a 646.732 Euro, reprezentând impozit pe profit și impozit pe dividende.

În cursul zilei de astăzi, pe baza autorizațiilor emise de Tribunalul București, lucrători din cadrul Poliției Sector 1 București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează percheziții domiciliare care vizează 14 locații din municipiul București și județele Ilfov și Dâmbovița (sediile sociale ale firmelor vizate, puncte de lucru și locuințe).

În vederea recuperării prejudiciului, în valoare totală de aproximativ 1.800.000 Euro, procurorii au dispus măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unui număr de 13 imobile, identificate în proprietatea suspecților”.