PRO AGRO: Este vitală îndreptarea constrângerilor care sunt impuse pe nedrept crescătorului de ovine/caprine și bovine

50

pro_agro_mFederația Națională PRO AGRO a condamnat, printr-un comunicat de presă, modificările nedrepte aduse la Legea nr. 407/2006 și a anunțat că susține crescători de ovine și bovine în demersurile care se impun în vederea redresării situației.

Reprezentanții PRO AGRO au atras atenția asupra repercursiunilor negative pentru creșterea animalelor pe care le are intrarea în vigoare a Legii nr. 149 din 2015 privind modificarea și completarea Legii Vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.

Astfel ei au  afirmat în comunicatul de presă remis redacției că “este vitală îndreptarea constrângerilor care sunt impuse pe nedrept crescătorului de ovine/caprine și bovine  din Romania și suspendarea măsurilor de acordare a contravențiilor prevăzute la art. 48.   Numărul animalelor carnivore mari a crescut și au devenit mai agresive punând în pericol viața ciobanilor și a animalelor iar pentru a asigura o echitate între populație, animalele domestice și animalele din fondul cinegetic sunt necesare o serie de măsuri și modificări asupra conținutului Legii 149/2015.Crescătorii de animale nu țin câinii de plăcere ci păstrează un număr de câini suficient în funcție de mărimea turmei care să asigure protecția oilor, dar și a ciobanilor”.

Documentul PRO AGRO afirmă că pagubele produse de animalele din fondul cinegetic asupra culturilor vegetale, pomilor fructiferi și pășunilor trebuie despăgubite de către gestionarii fondului cinegetic pe raza căruia s-a produs dauna, inclusiv suportarea eventualelor penalități impuse de A.P.I.A.

“Solicităm introducerea în conținutul legii 149/2015 a unui articol care să prevadă obligativitatea vânătorilor din fondurile cinegetice de a-și dimensiona încărcătura pe habitate conform prevederilor legale în vigoare și asigurarea hranei animalelor din habitat.Considerăm de bun simț ca pentru organizarea vânătorilor să fie dat și acordul scris al proprietarului/concesionarului/arendatorului terenului pe raza căruia se desfășoară și introducerea acestei prevederi în conținutul legii”, au afirmat reprezentan’ii PRO AGRO, în finalul comunicatului de presă.

Citește și

Cmentariile sunt închise