20 octombrie 2021 - 23:49

Priorităţile MADR, în viziunea lui Cioloş: Agenţiile de plată şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

ciolos_irimescuPremierul Dacian Cioloş şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu,  s-au întâlnit pentru a discuta despre priorităţile Ministerului Agriculturii.

După întâlnire, premierul a subliniat faptul că această întâlnire nu este un control, cum au afirmat unii, ci o consultare cu reprezentanţii unui minister pe care îl cunoaşte foarte bine, la fel de bine cum cunoaşte întregul domeniu.

La întâlnire au fost fixate priorităţi în primul rând legate de activitatea celor două  agenţii de plăţi care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune, care monopolizează cea mai mare parte a activităţii ministerului pentru realizarea la timp a plăţilor directe în agricultură, dar şi a implementării în bune condiţii a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. “Aici am incitat ministerul să gândească într-un mod mai imaginativ aplicarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, care conform noii PAC,  dă posibilitatea gândirii noilor măsuri în pachet, care să includă susţinerea pentru un beneficiar şi pentru investiţii, şi pentru instalarea tinerilor fermieri, şi parte de consultanţă, şi sprijin pentru asociere, care pot fi gândite în pachet”, a declarat Cioloş, după întâlnire.