23 octombrie 2021 - 09:59

Primul automat cu mancare calda din Iasi 

La Iasi va funcționa primul automat cu mâncare caldă din Iași. Acesta este amplasat la etajul I al unei cladiri de birouri din cartierul Nicolina. Ideea aparține lui Ștefan Petrea, fost absolvent al Liceului de Informatică Grigore Moisil din Iași și care a avut o firmă de IT.
 
Ștefan este implicat în mai multe proiecte, iar acum se ocupă de lansarea oficială de pe 10 august.
 
Tânărul spune că automatul cu mâncare caldă va fi alimentat zilnic până la ora 11.00 și va fi realimentat ori de câte ori va fi nevoie. Tot el a discutat cu un bucătar care va face mâncarea. 
 
„Așteptăm și idei de feluri de mâncare și transmit bucătarului. Eu am lucrat la soft și am discutat unde se poate amplasa automatul. Pentru acest proiect am lucrat 2 ani. Voi mai discuta și cu alte clădiri de birouri pentru alte automate”, mai spune Ștefan.
 
Site-ul aplicației se numește Self Eat si poate fi accesat la următorul link: selfeat.ro. Prin intermediul acestei platforme, o persoană poate afla cum se procedează pas cu pas pentru a beneficia de mâncare caldă din automatele amplaste în spații publice.
 
Totul este făcut de Ștefan care a investit 10.000 de euro în proiectul care este unic în Iași. Acestea sunt dotate cu:
  • Sistem de încălzire: Automatele beneficiază de un sistem care păstrează mâncarea caldă la temperaturi de până la 70°C.
  • Calitate înaltă: Întraga structură metalică este realizată din inox pentru a putea asigura o bună păstrare a mâncării în privința igienei.
  • Rapid: Procesul de comandare a mâncării prin intermediul platformei (2 secunde) înlătură timpul de așteptare la cozi, pentru ca tu să te poți bucura de masa caldă.
 
Autor: Daria Diaconiuc