18 aprilie 2021 - 17:08

Prima mini fabrica de ciocolata din Iasi

Benedicta Drobotă este absolventă a Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, promoția 2004.

Imediat după absolvirea specializării Inginerie economică în agricultură, Benedicta a fost implicată în diferite proiecte de consultanță pentru investiții și cercetare în domeniul agriculturii digitale, iar în prezent coordonează prima afacere, cu ciocolată veritabilă din Iași declară cei de la USAMV Iași.

„Am înființat anul acesta, în luna februarie, un atelier de ciocolată artizanală cu ajutorul proiectului Start-up Activator, în Iași. Afacerea am denumit-o după numele copiilor mei, Leonard și Miruna, cei care mă inspiră să aduc pe piață produse de calitate, ei fiind primii care le testează și de la care primesc ok-ul pentru a le introduce în producție”, a povestit Benedicta Drobotă.

Demersurile nu au fost tocmai ușoare, provocările fiind multiple, de la limitările programului de finanțare, birocrația excesivă, obținerea avizelor, la crearea unor produse de calitate la prețuri atrăgătoare, dar în același timp sustenabile pe termen lung. Ceea ce a motivat-o a fost dorința de a reuși și de a elimina prejudecata că în România nu se poate mai spune Benedicta.

Pe lângă mult studiu individual și documentare, Benedicta a urmat și un curs de ciocolatier.

Autor: Daria Diaconiuc