Prima ediție a Târgușorului Meșteșugarilor, în perioada 27-28 iulie la Ruginoasa

15

Afis_Ruginoasa_2013

Primăria Comunei Ruginoasa, Centrul Cultural Ruginoasa şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova (AMPM), în parteneriat cu Muzeul Municipal Paşcani şi Asociaţia Presei Agricole din România (A.P.A.R.), organizează în perioada 27-28 iulie 2013, în faţa Centrului Cultural din Ruginoasa, nu departe de Palatul neogotic al lui Cuza Vodă, prima ediţie a Târguşorului Meşteşugarilor.

Inedita manifestare din comuna ieşeană va reuni circa 20 de meşteşugari din judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani, Argeş şi Harghita. Obiectivele principale sunt aceleaşi pentru care Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova militează încă de la înfiinţare: păstrarea şi promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul respectului pentru tradiţii româneşti şi bun gust autentic.

Precizăm faptul că în cadrul Târguşorului de la Ruginoasa vor fi prezentate spectacole etno-folclorice sâmbătă, 27 iulie, orele 15.00, şi duminică, 28 iulie, orele 14.00. Vor participa ansambluri de cântece şi dansuri populare din zonă.
Manifestarea de la Ruginoasa se adresează în egală măsură locuitorilor celebrei comune ieşene, cât şi oaspeţilor şi turiştilor care şi-au inclus în traseele de vacanţă din zona Moldovei nu mai puţin celebrul Palat neogotic al lui Cuza Vodă, reşedinţa de vară a familiei îndrăgitului domn al unirii celei mici.

Citește și

Cmentariile sunt închise