PREVIZIUNI SUMBRE PENTRU PIATA LAPTELUI ROMANESC – VA AJUNGE DIN NOU LA PORCI?

324

Referindu-se la decizia Comisiei Europene de stopare, pentru anul 2018, a aplicării Măsurii de Intervenție pentru laptele praf degresat, decizie publicată în premieră de redacția noastră, domnul Dorin Cojocaru, președintele APRIL, a declarat:

”Să nu ne închipuim că, dacă oficialii de la Bruxelles au lăsat ca portiță achiziția de lapte praf pe licitații de companii, lumea va fi mai fericită, pentru că nu va fi așa. Laptele praf va fi vândut în continuare din țări precum Germania, Olanda sau Franța, și în niciun caz din țări ale Europei Centrale sau de Est!

Iar stoparea Măsurii de Intervenție ne va face să înotăm în lapte! Pe piața românească, va fi iureș, iar această decizie a Comisiei a venit exact în momentul în care Guvernul, în înțelepciunea lui, a decis să mai taie încă o zi din cele cinci, din cadrul programului Cornul și Laptele, și să îl înlocuiască cu miere și mese calde, cum le-or da și pe-astea copiilor, nu știu!

Bun, dăm miere copiilor, dar și asta putea fi dată prin sempling, în cadrul programului Cornul și Laptele, sau măcar pe fonduri europene, pentru că există și o astel de facilitate, dar așa, mierea va fi cumpărată din fonduri locale, adică, din banii cetățenilor. Și, uite așa, am mai eliminat un debușeu al producției de lapte românesc!”

Citește și

Cmentariile sunt închise