PREVIZIUNI 2017-2030 PENTRU PIATA LAPTELUI

Sectorul creșterii animalelor din Europa este de așteptat să beneficieze de pe urma creșterii populației mondiale și a veniturilor, contribuind la creșterea exporturilor UE. Cu toate acestea, creșterea nu va fi benefică pentru fiecare sector al pieței. În timp ce consumul de brânză și de produse lactate prelucrate este de așteptat să crească, de exemplu, cererea de lapte proaspăt este de așteptat să scadă. Acestea se numără printre previziunile prezentate de raportul privind perspectivele piețelor agricole din UE pentru perioada 2017-2030, publicat la 18 decembrie 2017.

Piața laptelui și a produselor lactate

Până în 2030, producția mondială de lapte este de așteptat să ajungă la peste 1 miliard de tone. UE se așteaptă să furnizeze aproape 30% din creșterea globală a cererii de import. Cantitatea de produse lactate proaspete din UE în comerțul net (diferența dintre exporturi și importuri) se estimează că va atinge puțin peste 1,08 milioane tone în 2030, față de 1,05 milioane tone în 2017.

Importurile globale de produse lactate (milioane de tone echivalent lapte)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole