Prețurile grâului și porumbului în revenire, dar cu pași timizi

Prețurile grâului și porumbului au început săptămâna cu o revenire timidă, încetinită oarecum, de condițiile meteorologice îmbunătățite din SUA și Argentina.
 
Prețurile grâului și porumbului și-au revenit, marți, în sesiunea de pe Euronext, imediat după cea de la Chicago. Redresarea este însă timidă, având în vedere ninsorile favorabile grâului de iarnă din Vestul Mijlociu american. Concurența rusă rămâne, de asemenea, agresivă și continuă să scadă prețurile grâului.
 
Revenirea prețului porumbului este, de asemenea, limitată de condițiile ceva mai liniștitoare din Argentina. După luni de secetă, țara are parte de ploi generoase, iar hărțile meteo anticipează o climă mult mai umedă în următoarele săptămâni.
 
La scurt timp după ora 13:00, prețul grâului Euronext cu scadență în martie 2023 a crescut cu 3,50 EUR/t, vânzându-se cu 282,75 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul din mai 2023 a crescut cu 2,75 EUR/t, ajungând la 279 EUR/t.
 
Porumbul Euronext pentru livrarea în martie 2023 a crescut cu 2,25 EUR/t, ajungând la 274,5 EUR/t, iar porumbul cu termenul din iunie 2023 a crescut cu 1,50 EUR/t, vânzându-se cu 274 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole