Grâul pierde aproape 4 euro/t. Prețurile grâului și porumbului la Bursa de cereale

Prețurile grâului și porumbului au început să scadă din nou marți, la mijlocul sesiunii pe Euronext. Piața cerealelor rămâne sub tensiune cu două zile înainte de expirarea coridorului securizat din Marea Neagră și în absența unui acord oficial privind reînnoirea acestuia.

Prețurile grâului și porumbului Euronext: Marți, grâul Euronext cu scadență în septembrie 2023 a pierdut 3,75 EUR/t, ajungând la 235,75 EUR/t, în timp ce grâul care are contractul in decembrie 2023 a scăzut cu 3,50 EUR/t, ajungând la 240,25 EUR/t. Porumbul Euronext cu livrarea în iunie 2023 s-a contractat cu 2,0 EUR/t, fiind cotat la 227,25 EUR/t, iar cel cu termenul din august 2023 a scăzut cu 1,75 EUR/t, fiind evaluat la 225,50 EUR/t.

Cum evoluează culturile de grâu si porumb american: Condițiile de creștere ale grâului din Vestul Mijlociu din USA rămân critice: doar 29% din grâul de iarnă a fost evaluat „de la bun la excelent” de către USDA în ultimul său Crop Progress Weekly. Semănatul de porumb în SUA a progresat mai lent decât se anticipase, cu doar 65% din lucrări finalizate până pe 14 mai (59% fiind media ultimilor cinci ani).

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole