Racheta care a lovit Polonia a afectat prețurile cerealelor. Cotațiile AZI: grâu, porumb și soia

Prețurile cerealelor suferă fluctuații, de la o zi la alta, în special, din cauza evenimentelor legate de conflictul din Ucraina. Bursa de la Chicago este în așteptarea unui acord la Marea Neagră și este în expectativă  în fața riscurilor legate de situația sanitară din China.

Prețurile cerealelor-cauze si efecte
 
În ciuda unei noi deprecieri a dolarului, piața americană a cerealelor a înregistrat, miercuri seară, scăderi de preț. Traderii trăiesc cu  speranța unui acord  de reînnoire a coridorului securizat din Marea Neagră. Creșterea prețurilor, înregistrată cu o zi înainte, a suferit o evoluție rapidă după ce NATO a spus că racheta care a lovit Polonia provine  de la forțele ucrainene.
 
Situația sănătății din China și scăderea prețurilor la țiței au cântărit, de asemenea, foarte mult asupra tendinței Bursei de la Chicago și asta, în ciuda anunțului existenței de stocuri de petrol mult sub așteptări.
De asemenea, stocurile de etanol au scăzut cu 894.000 de barili în ajungând la o cantitate de 21,3 Mb.
USDA a raportat vânzarea a 150 kt de grâu HRW către Irak în timpul sesiunii de miercuri, precum și 1,9 Mt către Mexic (inclusiv 625 kt din următoarea recoltă).
 
La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în decembrie 2022 a scăzut cu 10,75 c$/bushel, ajungând la 8,18 dolari/bushel.
Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au scăzut cu 1,5 c$/bushel, ajungând la 6,65 dolari/bun.
Soia pentru livrarea în ianuarie 2023 a scăzut cu 28 c$/bushel, vânzandu-se cu 14,29 $/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole