Prețul rapiței azi în Portul Constanța! Ce ne așteaptă în 2024

România a înregistrat în anul 2023 recorduri absolute la rapiță, atât în ceea ce privește suprafețele cultivate, cât și producția totală. Prețul rapiței, însă, n-a mai fost la nivelul din 2022.

Totuși, există semne bune și în ceea ce privește prețurile, iar specialiștii previzionează o revenire a pieței rapiței începând cu 1 ianuarie 2024.

”Prețul rapiței a început să crească, e logic să se întâmple așa, pentru că se lichidează pozițiile noiembrie 2023, toată lumea se mută în februarie 2024. Un amestec de urcări de circa 7-8 euro pe zi în ultimele zile, asociat cu o cerere pentru lunile viitoare, alimentează piața rapiței care ar putea să revină începând cu anul viitor”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

În ceea ce privește momentul actual, rapița se vinde în jurul valorii de 410 euro/tonă în Portul Constanța.

”Cu toate acestea, toată lumea vede un mare semn de întrebare în ceea ce înseamnă producția viitoare. Este un mare semn de întrebare în România și la nivel european, prin reducerea suprafețelor însămânțate. (…) Nivelul de preț al rapiței cotat în Portul Constanța astăzi este în jurul valorii de 405-410 euro/tonă, poate fi și 415 euro/tonă în anumite circumstanțe”, a mai subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole