Prețul rapiței a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultima lună și jumătate

Scăderea prețurilor la palmier și pierderea competitivității rapiței pe piața europeană a cerealelor au făcut ca și prețul rapiței să se ducă în jos.
Prețul rapiței își continuă scăderea, astfel, luni, la jumătatea sesiunii pe Euronext, a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultima lună și jumătate. Prețurile semințelor de palmier au scăzut si ele cu 4%, luni dimineață, la Bursă de Valori din Kuala Lumpur, trăgând astfel întregul sector al uleiurilor, în jos.
Complexul de soia rămâne îngreunat de temerile legate de cererea globală și de cea chineză. China a anunțat o relaxare a politicii sale de sănătate, dar revenirea în ceea ce privește complexul de semințe oleaginoase nu se simte încă, din cauza situației sanitare încă grave, din țară. Pierderea competitivității rapiței din UE față de canola canadiană (hibrid de rapiță) contribuie, de asemenea, la scăderea actuală a prețurilor pe Euronext.
Cu puțin înainte de ora 12:00, semințele de rapiță Euronext pentru februarie 2023 au scăzut cu 6 EUR/t, fiind cotate la 620 EUR/t. Scadența din mai 2023 s-a redus tot cu 6 EUR/t, prețul ajungând a 619,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole