Prețul porumbului în Portul Constanța. Cu cât se dă marfa veche și predicții pentru recolta nouă

Cotațiile mărfurilor agricole au coborât încet, dar sigur, în ultimele săptămâni, iar scăderile nu par a se opri aici. Prețul porumbului a ajuns la cote extrem de scăzute, care nu-i mai pot bucura decât pe fermierii care reușesc să irige și să obțină producții foarte bune, care să le asigure o marjă de profit chiar și în condițiile acestea.

Potrivit specialiștilor, prețul porumbului a ajuns, zilele acestea, la un nivel de circa 162 de euro/tonă în Portul Constanța, atât pentru recolta de anul trecut, cât și pentru marfa care urmează să fie recoltată în 2024.

”Porumbul rămâne la fel. Nu a avut prea mare tracțiune, a fost tras un pic de păr de grâu, care este driverul său, și avem astăzi în Portul Constanța un nivel de 160-162 euro/tonă, iar recolta nouă se parametrează cam tot acolo. Orzul, în schimb, rămâne în zona 150-153 euro/tonă  pentru recolta nouă, deci nimic nou sub soare la acest capitol”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Factorii pentru scăderile înregistrate la prețul grâului sunt multipli. Pe lângă faptul că această marfă urmărește traseul grâului, care a scăzut la rândul său, prognozele în ceea ce privește producțiile de porumb la nivel global arată foarte bine în aceste momente. Mai multe detalii AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole