Prețul porumbului în Portul Constanța ACUM! Cotații de ULTIMĂ ORĂ și la orz, rapiță, floarea soarelui

Prețul porumbului s-a redus ușor și în Portul Constanța, pe fondul scăderilor de pe bursele internaționale. Astăzi, această marfă se tranzacționează undeva în jurul valorii de 285 euro/tonă, iar prognozele pentru următoarea perioadă sunt stabile.

”În planul nostru național, indicațiile porumbului s-au redus subsecvent, și vedem astăzi o cotație de 285-287 euro/tonă în Porul Constanța, pentru că așa este normal, după raportul USDA și după cotațiile de pe Chicago Board of Trade și Euronext din ultimele zile”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, în emisiunea Agrojurnal la Digi24.

Specialistul a oferit informații importante și în ceea ce privește celelalte mărfuri agricole tranzacționate în această perioadă. Creșteri de preț la rapiță și floarea soarelui se întrevăd abia anul viitor.

”Orzul se menține la un palier de 280-285 euro/tonă. Lichiditate există, cumpărători există, însă lucrurile nu prea se întâmplă, nu prea se tranzacționează în aceste zile. Rapița este un element pe care trebuie să-l luăm în seamă, pentru că și prețul ei a scăzut, în corelație cu cotațiile petrolului din ultimele zile. Cerea în acest moment este acoperită la nivelul unităților de procesare din UE, iar o nouă pantă ascendentă ar putea începe undeva în luna ianuarie, când unitățile de procesare vor începe aprovizionarea pentru primul trimestru din anul 2023. Astăzi, rapița se tranzacționează la valori de aproximativ 620 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța.

La semințele de floarea soarelui, remarcăm stabilitatea în ceea ce privește nivelurile de preț. Sunt mulți cumpărători, exportatori sau comercianți intracomunitari care își mențin cotele pe 575-580 dolari/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța. Procesatorii din piața internă sunt acoperiți pentru o perioadă destul de mare de timp, astfel că și semințele de floarea soarelui ar putea cunoaște un nou reviriment după data de 10-15 ianuarie 2023”, a mai subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole