Prețul porumbului a luat-o în jos! Care sunt explicațiile și cotațiile de azi

Prețul porumbului a scăzut vertiginos în ultima vreme, principalul motiv fiind producțiile foarte mari care se anunță în America de Sud, dar și în America de Nord. Totuși, mai există încă un factor, de data aceasta din cealaltă parte a planetei, care influențează și va continua să influențeze prețul porumbului.

În ceea ce privește cotațiile actuale din Portul Constanța, pentru o tonă de porumb se plătește maximum 175 de euro/tonă.

”Cotațiile porumbului în Uniunea Europeană și, implicit, în Portul Constanța, au scăzut la nivelul de 172-175 euro/tonă. De ce acest lucru? Pentru că avem la orizont un factor care apare și va influența foarte mult piața: China.

China va avea o producție mult mai mare de grâu, ceea ce va pondera importul de porumb, pentru că vor înlocui, în rețetele de furajare, porumbul cu surplusul de grâu. Atenție la acest factor, pentru că s-ar putea să fie unul care va diminua pe viitor prețul porumbului”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole și fondator AGRI Column, în Agrojurnal la Digi24.

În ceea ce privește prognozele de recoltă din România, datele colectate de Comisia Europeană indică o producție medie de 5,49 tone de porumb la hectar în anul 2023, însă situația se poate schimba radical până la momentul recoltării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole