Prețul mieilor 2021 – Cât primește astăzi un crescător de ovine la poarta fermei

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor pascale, subiectul care stă pe buzele tuturor crescătorilor de ovine este legat de prețul mieilor. Potrivit fermierilor, anul acesta prețurile sunt bunicele, însă profiturile înregistrate nu sunt pe măsură, din cauza furajelor foarte scumpe.

Potrivit lui Claudiu Petrescu, crescător de ovine din județul Teleorman, prețul unui kilogram de miel în viu la poarta fermei este astăzi undeva între 13 și 15 lei.

”În această perioadă, prețurile oscilează în funcție de cel care vine și achiziționează mieii. Vorbim de fermele de achiziție care au pus monopol pe această piață de miei, de oi, de capre în România. Am înțeles că s-a deschis exportul către Iran. Că este un preț mai mare sau mai mic, pentru noi este bine totuși că se vinde marfa. Prețul este între 13 și 15 lei în viu, la poarta fermei”, a precizat Claudiu Petrescu în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Deși românii consumă multă carne de miel în perioada Paștelui, s-ar putea ca acest obicei să nu fie cel mai sănătos, deoarece mieii nu apucă întotdeauna să ajungă la greutatea optimă pentru sacrificare.

”Din ce am observat, prețurile nu sunt modificate mult față de anul trecut, s-au păstrat. Bineînțeles, noi avem acest obicei de Paște, toată lumea să mănânce carne de miel. Poate că nici nu este chiar atât de bun acest obicei, pentru că sacrificăm mieii la niște greutăți care nu sunt cele mai optime pentru sacrificare. Sunt câteva milioane de miei pe care îi sacrificăm acum, în loc să îi băgăm la îngrășat. Anul acesta, pentru că a fost Paștele atât de târziu, au avut timp să mai crească, dar anii trecuți nici nu avea timp un pic să își dea drumul”, a subliniat profesorul universitar Sorin Chelmu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Prețul la miei în viu , față de anul trecut sa mărit cu 40 /50% și a creat și lipsa de pe piață a acestui produs numit carne de miel pe care românii îl consumă de foarte multă vreme și nu le-a făcut nici un rău niciodată doar acum exportând fără rațiune fapt ce a creat un dezechilibru în piata liberă unde funcționează ,,economia de piață”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole