Prețul merelor – în creștere pe piața regională

33

mereroPrețul fructelor de sezon, în special cele ale merelor au început să crească odată cu oferta tot mai redusă și a cererii mari din partea centrelor de procesare, dispuse să plătească mai mult.

Cele mai vizibile aprecieri ale prețurilor sunt în Polonia, țară care dă și trendul în comerțul cu mere. În comparație cu prețurile de la începutul acestei luni pe piața din Polonia se atestă o creștere de 2-4 eurocenți a prețului merelor pentru export în funcție de soiul și de calibrul acestora. Companiile care vindeau la începutul lunii noiembrie merele roșii la un preț de 0,10-0,12 euro/kg, au majorat prețul până la 0.14 euro/kg, iar pentru o marfă de calitate mai bună se achită 0,16 euro/kg.

Cel mai mare interes se atestă pentru Gina Gold, Ligol, Gloster și Champion. Unele companii poloneze solicită pentru merele Champion cu 2-3 cenți mai mult decât alte soiuri de mere roșii. Pentru merele Gala de calibru 65+ prețul ajunge la 0,24-0,26 euro/kg, iar pentru Golden Delicious se achită un preț de 0,19-0,21 euro/kg. Pentru merele Aidared prețul rămâne stabil la nivelul de 0,10-0,12 euro/kg. (Integral pe agrointel.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise