Prețul laptelui: 1,9 lei/litru la poarta fermei pentru crescătorii de Bălțată Românească

Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR-SIM) vine cu o serie de proiecte prin care să aducă plus-valoare pentru fermierii membri ai asociației. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Zoltan Haller, membru fondator al ACVBR-SIM a vorbit despre proiectele pe care le dezvoltă asociația.

Printre obiectivele ACVBR-SIM se numără și oferirea unui preț corect al laptelui la poarta fermieri pentru crescătorii de vaci din rasa Bălțata Românească. În acest sens, asociația propune un preț minim de 1,7 lei/litru, valoare care poate crește dacă laptele îndeplinește anumite standarde de calitate.

”Legat de prețul laptelui, este o treabă destul de interesantă. Circulând destul de mult prin țară în ultima perioadă, în anumite zone se discută de 2 lei – 2,2 lei/litru de lapte, dar vorbim de cantități de peste 5 tone pe zi livrate și cu o calitate bună a laptelui, dar în alte zone vorbim și de 1,2 lei – 1,3 lei/litru, ceea ce deja nu acoperă costul de producție.

Noi am comunicat 1,7 lei/litru de lapte, ne vom ține de acest preț, este un preț minim, și vom adăuga bonificații în funcție de grăsime și de proteină. Dacă e să facem un calcul, fermierii pot să ajungă la 1,9 lei – 1,95 lei, respectând tehnologia”, a precizat Zoltan Haller pentru AGRO TV.

Asociația are un număr de 10.000 de fermieri care produc zilnic hrană pentru cetățenii români, iar prin proiectele derulate, reprezentanții ACVBR-SIM speră să aducă produsele lor pe mesele cât mai multor români, la prețuri corecte, care să asigure continuitatea activității de creștere a taurinelor din rasa Bălțata Românească.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole