Prețul grâului pentru recolta din 2023 – Informații EXCLUSIVE

După ce majoritatea statelor și-au umplut rezervele de grâu necesare pentru perioada următoare, atenția a început să se îndrepte spre recolta de anul viitor. Perspectivele României în această privință arată foarte bine în acest moment, iar condițiile meteorologice ne conduc către o recoltă bogată anul viitor.

Dar care vor fi prețurile la care vor vinde fermierii recolta de vara viitoare? Ne-a explicat Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale și piețele de mărfuri agricole, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, la AGRO TV.

”După 15-20 februarie, s-ar putea să vedem grâul undeva în jurul valorii de 260-265 euro/tonă, pentru că lumea va vedea recolta nouă, își va număra grăunțele din debara și va contabiliza doar anumite cumpărături mici, care să-i asigure suportul în hrană la nivel național, până la noua recoltă, adică cea din 2023.

Dacă vorbim despre România, în acest moment ne aflăm într-un plan perfect. Rezerva de apă din sol se adeverește; noi am generat-o acum două luni de zile. Vom avea o iarnă ”mild”, adică cu temperaturi de peste 1-2 grade și precipitații, ceea ce este un lucru benefic. Asta înseamnă că trebuie să fim pregătiți pentru o recoltă cu niveluri de preț de 255-265 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța la începutul recoltei”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Specialistul ne-a mai oferit date importante și despre porumb, soia sau floarea soarelui. Vă invităm să urmăriți interviul complet, pe canalul de youtube AGRO TV:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole