Prețul grâului în scădere pe bursă. Soia, marea surpriză a săptămânii

Concurența rusă și valorile climatice trag în jos prețul grâului din SUA. În schimb, soia câștigă teren, pe Bursa de la Chicago.
 
Cotațiile americane au avut o ordine dispersată luni seară pe Bursa de la Chicago. Grâul a înregistrat pierderi mari în fața concurenței, deosebit de competitive, din Rusia, dar și a îmbunătățirilor climatice notabile din Vestul Mijlociu al SUA. Deteriorarea situației sanitare din China este, de asemenea, de natură să ducă la o înăsprire a  condițiilor de izolare în zilele următoare, ceea ce înseamnă noi fluctuații pe piața cerealelor.
 
Evaluările săptămânale de grâu (199 kt) și porumb (302 kt) din porturile din SUA au fost sub așteptările pieței, potrivit USDA. Pe de altă parte, inventarierea la soia a avut un rezultat așteptat, adică, 2,02 Mt. Soia a înregistrat o creștere importantă în timpul sesiunii de la Chicago, amplificată de anunțul vânzării a 110 kt de soia către destinații…necunoscute.
 
La încheierea sesiunii de la Chicago, grâul SRW cu scadență în martie 2023 a scăzut cu 16,25 c$/bushel, ajungând la 7,81 dolari/bu. Contractele futures pe porumb din martie 2023 au fost stabile, la 6,71 USD/bu. Soia pentru livrarea în ianuarie 2023 a crescut cu 21,0 c$/bushel ajungând la 14,57 USD/bu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole