Prețul grâului are o creștere importantă, pe bursă. Porumbul, creșteri timide

După ce atinsese un minim, după mai bine de un an, valoarea grâului american a crescut semnificativ.

Prețul grâului și-a revenit brusc, miercuri seară, pe bursa de la Chicago. Cu o zi în urmă, grâul SRW atinsese cel mai scăzut nivel din ultimul an. Una dintre cauze este o nouă slăbire a dolarului, la nivel internațional.

Complexul de soia a înregistrat câștiguri notabile ca răspuns la relaxarea restricțiilor sanitare din China și la condițiile dificile de semănat din Argentina.

Cu toate acestea, prețul uleiului de soia a scăzut din nou, în timp ce creșterea prețului la porumb a fost încetinita de scăderea prețului țițeiului.

Săptămâna trecută, producția americană de etanol a crescut cu 59.000 de barili pe zi și a atins cel mai ridicat nivel al anului 2022 (1,08 Mb/zi). Stocurile americane de etanol au crescut  cu 320.000 de barili, ajungând la 23,3 Mb.

Chicago prețuri: grâu, porumb, soia

La încheierea de la Chicago, prețul grâului SRW cu scadență în martie 2023 a crescut cu 20,5 c$/bunshel, fiind cotat la 7,5 dolari/bushel.

Contractele futures pe porumb în martie 2023 au crescut cu 4,0 c$/bushel, ajungând la 6,41 USD/bushel.

Soia pentru livrarea lunii ianuarie 2023 a fost apreciată cu 17 c$/bushel, fiind cotată la 14,72 $/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole