Prețul cerealelor ASTĂZI în Portul Constanța – Cu cât se dau grâul, porumbul și orzul

Prețul cerealelor și-a continuat trendul descendent în ultima săptămână, pentru toate mărfurile din această categorie. La grâu, valorile pentru recolta veche și cea nouă s-au egalizat, însă ne mai puteam aștepta la pierderi pe măsură ce se apropie vremea recoltatului.

”Prețul grâului în Portul Constanța se valorizează în jurul a 218-220 euro/tonă. Cam acesta este ecartul și pentru recolta nouă, nu mai există invers de recoltă în acest moment”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, în Agrojurnal la Digi24.

Lucrurile stau cam la fel și la porumb. Specialiștii se așteaptă la diminuări de preț în a doua parte a anului, pe măsură ce lucrurile vor fi mai clare în ceea ce privește producțiile din țara noastră.

”Porumbul a scăzut și el destul de mult, pentru simplul fapt că în Statele Unite au fost înregistrate două anulări de loturi foarte mari de porumb vândute deja Chinei. Acest lucru generează la noi, în bazinul Mării Negre, un preț de circa 200 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța. Recolta nouă este valorizată tot cam pe acolo, însă să nu ne bucurăm, pentru că vom vede cu siguranță scăderi de preț la recolta nouă pe măsură ce va trece timpul”, a mai explicat Cezar Gheorghe.

Și orzul a mai pierdut din preț în ultima săptămână. Astăzi, o tonă de orz livrat în Portul Constanța se vinde cu un preț în jur de 190 euro/tonă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole