Prețul cerealelor ACUM în Portul Constanța! Cu cât se vinde grâul, porumbul și orzul

Prețul cerealelor a cunoscut o ușoară scădere în ultima vreme, pe fondul concretizării recoltelor din România și Europa, dar și din cauza altor factori cu impact global. În ceea ce privește grâul și orzul, lucrurile sunt oarecum clare, însă specialiștii îi sfătuiesc pe fermieri să nu-și vândă marfa direct din câmp, pentru că există perspective de creștere a prețurilor spre sfârșitul anului.

”Grâul în Portul Constanța se cotează la nivelul de 200-205 euro/tonă, cu un discount de 10 euro pentru calitatea de furaj. Orzul rămâne oarecum stabil, la 170-175 euro/tonă, pentru că există interesul exportatorilor, care nu și-au acoperit marfa în nave, să cumpere ca să-și poată îndeplini contractele”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

În ceea ce privește porumbul, lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru că deși prognozele de recoltă arată bine în Uniunea Europeană, mai e mult până departe. În plus, nici culturile din SUA nu dau semne prea bune.

”Porumbul s-a redus, cu toate că a fost un potențial foarte mare de creștere, în jurul valorii de 170-175 euro/tonă. Cel mai mult am văzut o indicație la 178 euro/tonă, însă la momentul acesta, nu cred că este nimeni dispus să semneze pentru cantități de porumb ce vor fi recoltate în curând, din cauza potențialului de secetă și de caniculă din Uniunea Europeană”, a mai precizat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole