Prețul cerealelor 2022 – Scăderi DRASTICE pe bursele internaționale la grâu și porumb

Ultima lună a adus scăderi semnificative ale prețurilor pe piața cerealelor, în special la grâu și la porumb. La aceste scăderi au contribuit mai mulți factori, atât de natură economică, cât și geopolitică.

Potrivit unei analize prezentate de Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale și piețele de mărfuri agricole, în emisiunea Agrojurnal la Digi24, grâul a pierdut 37 euro/tonă pe parcursul ultimelor 30 de zile.

”Graficul la grâu ne arată că în termen de o lună, grâul a pierdut 37 de euro/tonă pe bursa Euronext. Avem mai mulți factori agregați care au contribuit la acest lucru. În primul rând, stabilizarea aparentă a coridorului cerealelor, apoi surplusul de marfă rusească din piață, precum și un factor pe care toată lumea îl ignoră, Federal Reserve și creșterea dobânzii de politică monetară. Toate aceste argumente acționând împreună, au făcut ca grâul să scadă cu 37 de euro în cotația decembrie 2022 pe Euronext”, a subliniat Cezar Gheorghe.

Lucrurile nu se prezintă pe un trend pozitiv nici la porumb, care a pierdut în jur de 20 de euro/tonă în cursul ultimei luni.

Porumbul, de asemenea, a scăzut cu aproximativ 20-22 euro/tonă în Euronext în ultima lună. De ce ce întâmplă acest lucru? Foarte simplu: a ieșit raportul USDA, a generat o stabilitate a prognozei, Ucraina recoltează în continuare, astfel că lucrurile sunt foarte bine balansate și nimeni nu este panicat de porumb în acest moment”, a mai precizat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole