Prețul cărnii de ovină a coborât sub 6 lei

19

oidefaPrețul cărnii de ovină a coborât sub 6 lei, a declarat Nicolae Cioranu, președintele Federației Romovis, accentuând starea dinicilă în care se află sectorul ovinelor pentru carne. Potrivit acestuia, începutul anului 2015 este una dintre cele mai dificile pentru proprietarii români de turme, oierii fiind preocupați de valorificarea pe piețele externe sau de alternative pe piața românească, în contrextul în care boala limbii albastre le-a închis ușa la export.

”Când a apărut și la noi, în septembrie, nu am crezut că este o epidemie, ne-am gândit că este vorba despre cazuri izolate. Cu timpul boala a luat amploare și am fost afectați și noi crescătorii de ovine. Măsurile impuse de autoritățile abilitate pentru reducerea exporturilor ne-au lovit direct și pe noi”, a declarat Nicolae Cioranu, președintele Federației Romovis.

În prezent, crescătorii de ovine se declară nemulțumiți de faptul că autoritățile nu au început negocierile cu Libia, Liban și Iordania pentru a putea relua exporturile de animale vii. ”Noi am băgat mamele la montă crezând că lucrurile se vor remedia și vom putea să vindem din nou în afara țării. A fost o decizie proastă, deoarece acum am rămas și cu tineretul pregătit pentru export, și cu oile gestante. În aceste condiții crescătorii de oi se află în situația în care nu mai pot asigura hrana pentru întreg efectivul de animale”, ne-a declarat Cioranu. El a subliniat că dacă oierii nu vor putea vinde la export în următoarea perioadă, nu vor avea venituri și nu vor putea suporta cheltuielile care s-au dublează. (Integral pe fabricadecarne.ro)

Citește și
1 Comentariu
  1. […] ”Când a apărut și la noi, în septembrie, nu am crezut că este o epidemie, ne-am gândit că este vorba despre cazuri izolate. Cu timpul boala a luat amploare și am fost afectați și noi crescătorii de ovine. Măsurile impuse de autoritățile abilitate pentru reducerea exporturilor ne-au lovit direct și pe noi”, a declarat Nicolae Cioranu, președintele Federației Romovis. sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise