Președintele LAPAR va face plângere penală împotriva meteorologilor de la ANM

23

baciuDin cauza secetei, aproape toate culturile de cereale şi legume sunt compromise. Agricultorii, prinși pe picior greșit din cauza secetei, au ajuns la concluzia că ANM este vinovat că nu a dat avertizări clare în privința secetei.

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, susţine ca ANM trebuie să răspundă cumva pentru prognozele date. “Vom face plângere penală împotriva ANM pentru că ne-a informat greşit. A prognozat că în Moldova va ploua câte 20-30 de litri pe metru pătrat. Unde, mă? O să scoatem toate prognozele şi avertizările de ploaie pe care le-au făcut, în special că luna mai va fi ploioasă”, a spus preşedintele LAPAR, potrivit ziarulring.ro.

Preşedintele LAPAR a anunțat și care sunt cele mai afectate culturi. “Cele mai afectate sunt culturile de porumb, floarea-soarelui, grâu şi rapiţă. Asta la nivel de ţară, dar sunt zone în care procentele de distrugere a culturilor sunt foarte mari. Cea mai calamitată pe toate culturile este Moldova. Este dezastru pentru că nu a mai plouat de trei luni şi temperaturile cele mai ridicate tot în această zonă s-au înregistrat”, a declarat Laurenţiu Baciu. (Sursa: infoferma.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise