Preşedintele interimar al ANSVSA dorește “curățenie în sistem”

11

manstireanucuratVladimir Mănăstireanu, proaspăt numit președinte interimar al Autorității Naționale Sanitare Veterinare, a anunțat că prioritatea sa este recâștigarea încrederii consumatorilor în produsele alimentare de pe piaţă, încredere care a fost serios zdruncinată de scandalurile recente, potrivit recolta.eu. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, Vladimir Mănăstireanu și-a propus să facă în perioada următoare curățenie atât în sistemul alimentar, cât şi pe piaţă.

În privinţă sistemului pe care îl conduce, Mănăstireanu a declarat pentru Agerpres că are în vedere adoptarea de măsuri permanente împotriva celor care “înșală vigilența şi credibilitatea consumatorilor”. Mai precis, şeful ANSVSA se referă la șapte persoane din cadrul Autorității.
“Până în prezent, este vorba despre patru colegi cu atribuții de conducere şi trei inspectori veterinari. Inspectorul de la Ilfov care a dat drumul în marfa aflată sub sechestru, la cele 300 de kg de pere, este deja în anchetă penală. Pe de altă parte, mă refer la colegi care în timpul anchetelor pe care le-am desfăşurat în această perioadă au furnizat date de pe Sistemul Rapid de Alertă şi care pe noi ne-au împiedicat să ne ducem la bun sfârșit ancheta. Dar ceea ce este mult mai important pentru noi a fost faptul că au indus o stare de nesiguranță şi au creat panică în rândul populației”, a precizat Mănăstireanu, citat de Agerpres.

Oficialul a adăugat că numele persoanelor vizate vor fi date publicității după finalizarea anchetelor. În acest moment, au fost retrase ordinele privind atribuțiile de conducere ale acestor persoane.

Sursa: http://www.recolta.eu/presedintele-interimar-al-ansvsa-dore-te-curatenie-in-sistem/

Citește și

Cmentariile sunt închise