Președintele ANSVSA inaugurează Punctul de Inspecție la Frontieră – Stânca-Costești

17

ansvsaPreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Dumitru Băiculescu va fi prezent miercuri dimineață la Stânca-Costești, județul Botoșani, pentru a inaugura Punctul de Inspecție la Frontieră. Acesta este aprobat pentru operațiuni de import și tranzit intrare/ ieșire, pentru transporturi cu furaje, operațiuni de import, intrare și tranzit pentru transporturi produse alimentare de origine nonanimală.

Din partea autorităților române, alături de reprezentanții județului Botoșani, vor mai fi prezenți vicepreședintele ANSVSA, subsecretar de stat dr. Lenuța Ichim, alături de dr. Mariana Țerbea, director al Direcției Comerț, Import, Export, Posturi de Inspecție la Frontieră din cadrul ANSVSA.

Din partea autorităților din Republica Moldova au fost invitați Ion Sula, Ministrul agriculturii și industriei alimentare al Republicii Moldova, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova, Iurie Carp, președintele Raionului Rîșcani, primarul orașului Costești, dar și Șeful Biroului Vamal Bălți.

Evenimentul este programat pentru ora 11,00 și se va bucura și de prezența presei de pe ambele maluri ale Prutului, astfel încât nouă cale rutieră comercială să fie cunoscută de cât mai mulți agenți economici cu activitate de export-import din cele două state.

Citește și

Cmentariile sunt închise