Premierul Ponta va sesiza Consiliul Concurenţei după ce producătorii de vinuri din Vrancea s-au plâns de suprataxare

12

struguri

Premierul Victor Ponta a declarat că va sesiza Consiliul Concurenţei după ce mai mulţi producători de vinuri din Vrancea s-au arătat nemulţumiţi că retailerii solicită preţuri cu 40 la sută mai mari decât cele ale producătorilor străini, iar preţurile produselor româneşti se măresc artificial.

„Mi-aţi dat o temă. Până în prezent am reuşit să impunem în supermarketuri Colţuri de produse româneşti cu produse alimentare şi vinuri. O să sesizez Consiliul Concurenţei şi chiar o să verific”, a spus premierul Victor Ponta.

Primul ministru a subliniat că vinurile româneşti sunt de foarte bună calitate. “Când vin la Vrancea plec greu. Promovăm viticultura românească cu mare drag şi în ţară şi la Parlamentul European. Pe unde mergem luăm cu noi vin şi produse bio româneşti”, a declarat premierul.

Victor Ponta a vizitat vineri după-amiază mai multe standuri de vinuri din Piaţa Unirii din Focşani, unde se desfăşoară Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus 2013″.

Gazdele i-au arătat cum se făcea vinul, “aurul vrâncean”, pe vremea lui Ştefan cel Mare, iar apoi l-au invitat să ciocnească un pahar de tulburel şi să deguste o pastramă de oaie. Premierul s-a arătat satisfăcut de calitatea produselor şi le-a urat producătorilor să aibă cât mai mulţi clienţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, i-a prezentat şefului Guvernului un proiect agroturistic cu fonduri europene intitulat ‘Drumul producătorilor europeni’ şi l-a invitat la o degustare de vinuri din podgoriile vrâncene.

În perioada 3-6 octombrie la Focşani se desfăşoară Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus 2013″. Timp de patru zile, municipiul Focşani devine capitala vinurilor româneşti, aceasta fiind cea mai mare sărbătoare a podgorenilor. Potrivit organizatorilor, festivalul reprezintă cea mai bună oportunitate pentru ca vinurile din Vrancea, cea mai mare podgorie din România, să ajungă pe pieţele din lumea întreagă. (Sursa: financiarul.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise