Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la târgul FarmConect România – 9-11 iunie 2022, Slobozia

Târgul este dedicat tuturor fermierilor, companiilor din industrie, producătorilor locali și consumatorilor și este organizat cu susținerea Primăriei Slobozia.

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) anunță prezența Prim-ministrului României, domnul Nicolae Ciucă, la deschiderea oficială a târgului FarmConect România ce are loc joi, 9 iunie, începând cu ora 10:00, și a Ministrului Agriculturii, domnul Adrian Chesnoiu, în a doua zi a târgului. FarmConect România ce are loc în perioada 9-11 iunie 2022 în orașul Slobozia.

Târgul este dedicat tuturor fermierilor, companiilor din industrie, producătorilor locali și consumatorilor și este organizat cu susținerea Primăriei Slobozia.

”Ne onorează prezența domnilor Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, și Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii, la târgul FarmConect România. Prezența domniilor lor transmite un mesaj de încredere și validare a eforturilor noastre, ca asociație, de a organiza un târg de o asemenea anvergură, care reprezintă fermierii din toată țara”, a declarat domnul Nicolae Sitaru, Președinte APPR.

”Susținem astfel de acțiuni de amploare care se adresează tuturor fermierilor din România și, în același timp, ajută consumatorul final să înțeleagă cum se face hrana în țara noastră. Apreciem deschiderea pe care târgul FarmConect România o are față de cele mai mari expoziții similare din Europa și legătura cu experți internaționali pe teme de actualitate care fac obiectul dezbaterilor comisiilor de la Bruxelles. Considerăm că acest târg va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre fermierii români și companiile locale.”, a declarat domnul Nicolae Ciucă, Prim-ministru, Guvernul României.

„Fermierii din România fac performanță, sunt implicați direct în dezvoltarea spațiului rural și asigură securitatea alimentară. Aceștia trebuie susținuți în demersul lor de a fi rezilienți în acest context provocator, iar târgul FarmConect România este locul unde putem să-i întâlnim pe fermieri și pe cei mai de incredere parteneri ai acestora. Voi fi acolo printre oamenii care ne ajută permanent să identificăm soluțiile potrivite pentru dezvoltarea agriculturii naționale.” a declarat domnul Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii.

”Salutăm prezența domnilor Nicoale Ciucă, Prim-ministrul României, și Adrian Chesnoiu, Minuistrul Agriculturii, la târgul FarmConect România organizat în inima Bărăbanului, la Slobozia. Susținerea domniilor lor certifică poziția geografică strategică pe care orașul nostru o are în centrul celei mai mari aglomerări urbane din țară, aproape de toate căile de comunicații importante. Târgul național FarmConect România oferă acces întregii industrii agroalimentare la informație, tehnologie și know-how și conectează toți reprezentanții lanțului alimentar, de la producătorii de inputuri agricole, până la consumatorul final.”, a declarat domnul Dragoș Soare, Primarul municipiului Slobozia.

Târgul FarmConect România devine o puternică platformă de comunicare și reprezentare a intereselor fermierilor români atât în fața mediului de afaceri local, cât și a oficialităților la cel mai înalt nivel. De asemenea, propune o abordare nouă în peisajul târgurilor din agribusiness, pentru că este organizat și asumat în întregime de fermieri și se adresează, în egală măsură, fermierului profesionist și consumatorului final. Astfel, târgul are rolul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură, esențiale în atingerea obiectivelor de sustenabilitate economică. Misiunea târgului este de a consolida comunitățile locale și, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar și a economiei regionale. Valorile care stau la baza organizării sale sunt transparență, sustenabilitate, comunitate și informare corectă.

Intrarea la târg este gratuită și se face pe baza unui cod de acces QR. Pentru a intrat în posesia lui, persoanele interesate trebuie să acceseze site-ul târgului și să completeze formularul de contact de pe pagina Ia-ți bilet gratuit!, urmând să primească un cod QR pe care îl vor prezenta la intrare.

Cei care vin la târg din afara orașului Slobozia pot ajunge cu ușurință la locație punând destinația FarmConect România în aplicațiile Waze sau Google Maps.

Târgul FarmConect România este organizat de APPR cu sprijinul Primăriei Slobozia si al Faire de Libramont, cel mai mare târg în aer liber din Europa, în calitate de Partener Tehnic.

Despre Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR)

APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România. APPR este membra în COPA-COGECA, cea mai mare structură de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor europene.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole