Daniel Constantin: ”Premierul Ciucă este un om preocupat de problemele agriculturii”

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat ieri, în funcția de prim-ministru al României, pe ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major al Armatei și militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a discutat această propunere împreună cu Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii și coleg de partid cu Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, premierul desemnat este un bun cunoscător al problemelor din agricultură și este preocupat de acest sector.

”Vă dau o știre în premieră. Să știți că aveți în premierul Ciucă un om care este preocupat de problemele agriculturii. Eu am avut ocazia să vorbesc cu domnia sa acum câteva luni de zile, când probabil că nu se gândea că va ajunge premier, exact despre problemele agriculturii: ce se întâmplă cu succesiunea atunci când se moștenește un teren, ce se întâmplă cu cadastrarea, cu zona de cooperative. Am avut o discuție aplicată prima dată, iar după aceea am continuat discuția, despre ce putem să facem să ajutăm diverși fermieri, fie că vorbim de legumicultură sau cultura mare”, a precizat Daniel Constantin în direct la AGRO TV.

De asemenea, fostul șef de la MADR a vorbit și despre cine ar putea să îi ia locul lui Adrian Oros la Ministerul Agriculturii. Printre numele vehiculate se regăsește și al său, însă potrivit ultimelor speculații din presă, se pare că portofoliul agriculturii ar urma să ajungă la UDMR, în cazul în care cabinetul Ciucă va primi votul de învestire în Parlament.

”Va fi o discuție în forurile de conducere ale PNL-ului și vom decide acolo. Știți foarte bine că viața mea sau cariera mea se confundă oarecum cu Ministerul Agriculturii. Primul meu loc de muncă a fost în Ministerul Agriculturii, când am terminat facultatea; am fost și ministru, știu cum e, pot să ajut din orice fel de poziție. De altfel, și acum sunt în Comisia de Agricultură și de fiecare dată când sunt întrebat, îmi pun toată experiența pe care am acumulat-o în această perioadă. Vom vedea ce se va decide. Nu ține doar de dorința cuiva, sunt negocieri politice care se fac între cele două partide care vor forma noul Guvern minoritar și în interiorul fiecărui partid”, a mai spus Daniel Constantin.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Avem supraqproductie si se importa fructe , varza , pepeni , faina , malai . Trebuiau interzise astfel incat supermarketurile sa cumpere de aici din Romania . Supermarketurile falimenteaza si distrug independenta Romaniei . Atac la suveranitatea nationala la modul direct mai grav decat un razboi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole