Premierul Ciucă, întâlnire de GRADUL ZERO cu oierii! ”Este FURĂCIUNE pe față”, acuză fermierii

Reprezentanții oierilor și-au spus supărările în fața prim-ministrului Nicolae Ciucă, la târgul INDAGRA, cu promisiunea că o întâlnire oficială între cele două părți va avea loc în cursul săptămânilor următoare.

Crescătorii de ovine sunt nemulțumiți de mai multe aspecte, printre care și faptul că promisiunea de majorare a subvenției pentru aceștia începând din 2023 nu s-a mai materializat. Mai mult, fermierii sunt nemulțumiți de anumite decizii ale ministrului Petre Daea și se plâng că acesta nu-i ascultă.

”Să vii să tai din subvenție și, mai mult decât atât, să vii să încurajezi o schemă cu berbeci în afara registrului genealogic, este un fel de furăciune pe față. Noi controlăm fiecare individ, știm exact despre el câți dinți are în gură, când trebuie scos de la reproducție și când trebuie introdus. Eu i-am explicat tot timpul (domnului ministru Petre Daea), dar nu vrea să înțeleagă. Mi-a spus cineva de la minister că nu a fost susținută la Bruxelles pentru că nu este specie cu deficit economic. Păi vreți să o aducem în deficit economic, să o terminăm?”, i-a transmis profesorul Gheorghe Neață, reprezentant al asociației crescătorilor de ovine ”Dacia”, din Hunedoara, premierului Ciucă.

Șeful Guvernului le-a promis crescătorilor că va media un dialog între aceștia și ministrul Petre Daea, invitându-i în același timp la o discuție oficială la Palatul Victoria, după rectificarea bugetară.

”Mă angajez eu ca mediator între dumneavoastră și domnul ministru. (…) Din punctul meu de vedere, trebuie să facem următoarea diferență. Trebuie să mă duc cu o linie de program către acele sectoare unde am deficit economic și să fac o altă linie pentru dezvoltare, astfel încât să pot să cresc. (…) După ce terminăm partea cu bugetul, probabil săptămâna aceasta ne luminăm, vă rog să acceptați să veniți să avem o discuție”, a precizat premierul Nicolae Ciucă în fața oierilor, la INDAGRA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole