2 decembrie 2021 - 21:43

Premierul Boiko Borisov: Romanii au adus pesta porcina africana in Bulgaria

Aflat la o intalnire cu fermieri bulgari care protestau impotriva masurilor de bio-securitate care trebuie luate pentru stoparea evolutiei PPA, premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a afirmat ca românii au adus această boală în ţara sa.

El a lansat acuzaţia în faţa primarilor din localităţile unde protestele faţă de sacrificarea preventivă a porcilor au luat amploare.

Boiko Borisov a declarat: „Sunt sigur că turiştii români au adus pesta porcină în Bulgaria. Zilnic, 57.000 de automobile intră prin podul dunărean. Nu avem ce face, au bani oamenii. Se plimbă, mănâncă şi aruncă gunoaie, iar noi curăţăm, curăţăm”.

Săptămâna trecută, şeful Agenţiei pentru Securitatea Alimentară, Damian Iliev, a declarat, însă, că mistreţii din România au adus pesta în Bulgaria. Borisov a mai spus că înţelege problemele ţăranilor, pentru că şi el creşte porci de 25 de ani şi nu suportă imagini triste.

Aflat în faţa protestatarilor, el a renunţat la condiţia ca numai ţăranii care şi-au înregistrat porcii să aibă dreptul la recompensă. El a promis echivalentul a 150 de euro pentru fiecare animal sacrificat.

După cum informează Radio România Actualităţi, în Piaţa oraşului Pavljek, Borisov a fost întâmpinat cu fluierături şi scandări: „Demisia!”, „Afară!”, Sacrificaţi-ne pe noi, animalelor!”

Pentru prima dată de mulţi ani nu au fost transmise pe Facebook imagini de la o vizită de lucru a primului ministru, a relatat de la Sofia Petio Petkov, pentru postul de radio citat mai sus.